Workshop Rollen en taken van toezichthouders in het onderwijs

15 OKT ‘15
Bron: OHM

Op 15 oktober is de eerste workshop ‘Rollen en taken van toezichthouders in het onderwijs’ gegeven bij OHM door mevrouw Carine Hulscher-Slot, adviseur bij Leeuwendaal Onderwijs.

Een tiental toezichthouders en directeur/bestuurders van diverse scholen is op deze bijeenkomst aanwezig. Zij worden in ruim 2 uur bijgepraat over functiescheiding (organiek, functioneel en feitelijk), taken van het bestuur en de taken van de toezichthouder en er werden praktijkvoorbeelden behandeld:

  • U staat als lid van de RvT bij de kassa van de plaatselijke supermarkt en u wordt benaderd door een ouder van een leerling, die een klacht heeft over een leerkracht. Wat doet u ?

Een lastiger dilemma:

  • De PMR onthoudt zich van instemming bij schoolspecifiek taakbeleid (cao). Echter, de directeur drukt toch door omdat hij van de bestuurder de opdracht heeft om taakbeleid te voeren. De PMR stapt op de bestuurder af. Wat doet u als bestuurder?

En zo worden er meerdere relevante praktijkvoorbeelden behandeld.

Uit de reacties van de deelnemers blijkt dat het een zeer geslaagde avond is met genoeg stof om over na te denken en binnen de eigen organisatie verder te bespreken.

Indien er voldoende belangstelling is zal er in het eerste kwartaal van 2016 een vervolg aan deze workshop worden gegeven. Mocht u hierover op de hoogte gehouden willen worden, laat u dit dan weten aan Annemarieke van der Klugt.