Tel mee met taal: extra subsidie beschikbaar

23 AUG ‘18
Bron: Ministerie van OCW
dienst: Financiële dienstverlening

Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Het kabinet trekt vanaf dit jaar structureel €5 miljoen per jaar extra uit voor de aanpak van laaggeletterdheid. Ook scholen komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Aanvragen kan vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018. De subsidie wordt uitgekeerd op een 'op is op' basis. Dit betekent dat u uw eventuele aanvraag tijdig moet indienen.

Waar kan een school de subsidie voor gebruiken?
Scholen kunnen subsidie aanvragen voor zowel taaltrajecten voor laagtaalvaardige ouders van hun leerlingen, als voor andere activiteiten die een educatief thuismilieu stimuleren. Denk daarbij aan beter leren (voor)lezen, training om gesprekken met leraren te voeren, of hulp bij het maken van het huiswerk met de kinderen. Heeft u al eerder subsidie ontvangen? Ook in dat geval kan uw school een nieuwe aanvraag indienen vanaf 1 augustus.

Hogere bedragen en eenvoudiger aanvragen
In deze nieuwe subsidieronde zijn de bedragen die een school kan aanvragen verhoogd. Voor taaltrajecten kan een school tot maximaal €1 miloen. Voor overige activiteiten gericht op laagtaalvaardige ouders bedraagt de subsidie maximaal €200.000. Er kan voor 80 procent van de kosten van het project subsidie worden aangevraagd. Voor de overige 20 procent dient de school zelf de financiering te regelen. In vergelijking met de eerdere aanvraagperiode is samenwerking met een bibliotheek niet langer verplicht. Een akkoord van de gemeente blijft wel noodzakelijk.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op de website van Tel mee met Taal. Tel mee met Taal is een initiatief van de ministeries van OCW, SZW en VWS. Voor antwoord op inhoudelijke vragen over de subsidieregeling kunt u een bericht sturen aan: info@steunpuntbasisvaardigheden.nl.