Betalen met Tikkie

24 APR ‘18
Bron: OHM

Betaalverzoeken kunnen tegenwoordig snel en makkelijk worden gedaan via het uitsturen van een ‘tikkie’. Tikkie is een systeem van ABN AMRO waarbij degene die iets moet betalen een sms’je krijgt met een link. Tikt de ontvanger op de link, dan hoeft alleen nog akkoord gegeven te worden en wordt het bedrag meteen overgemaakt naar het juiste rekeningnummer.

Inmiddels zijn verschillende scholen en ouderraden met Tikkie gaan werken. Bijvoorbeeld voor het innen van de ouderbijdrage, of als docenten geld hebben voorgeschoten om een uitstapje met de klas te maken. Betalen is zo een stuk eenvoudiger en wordt daardoor sneller gedaan. Dat scheelt meteen ook in de administratieve verwerking: er hoeven minder rekeningen en reminders te worden verstuurd.

Ook andere banken, waaronder ING, bieden vergelijkbare betaalsystemen aan. Tikkie is echter de enige die gebruikt kan worden, ongeacht bij welke bank de ontvanger bankiert. Onafhankelijk van de banken is Schoudercom, een communicatiesysteem van basisscholen met ouders, ook bezig een eenvoudig betalingssysteem te ontwikkelen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met clustermanager Nanne Groeneveld of Gert Bor.