Aanvraag zwangerschapsverlof gedigitaliseerd

24 APR ‘18
Bron: OHM

Vanaf 1 mei kan het aanvragen van zwangerschapsverlof online worden gedaan via Youforce Raet. De aanvraagformulieren ‘Zwangerschapsverlof’ en ‘Werkelijke bevallingsdatum’ zijn dan ook niet meer beschikbaar via de website van OHM. Online aanvragen voorkomt de kans op fouten en zorgt ervoor dat aanvragen sneller kunnen worden verwerkt.

Hoe werkt het?
Een medewerkster die zwangerschapsverlof wil aanvragen, moet inloggen in haar persoonlijke Youforce omgeving, dan naar ‘start’ gaan, en vervolgens tabblad ‘verlof’ aanklikken. Nadat alle gegevens zijn ingevuld en op ‘verzenden’ is geklikt, wordt het formulier automatisch gestuurd naar degene die binnen de school de ESS mutaties goedkeurt. Dit is meestal de leidinggevende. Zodra er goedkeuring is verleend, wordt de aanvraag automatisch naar OHM verstuurd en ontvangt de medewerkster een bevestiging van de aanvraag.

Let op! Zodra de werkelijke bevallingsdatum bekend is, moet de medewerkster zelf nog wel even online de geboortedatum doorgeven. Dat gaat op dezelfde manier.