OHM hervat de informatie rondom het pensioen, samen met het ABP

Veranderingen in AOW-leeftijden, opbouw van ABP pensioen en keuzemogelijkheden wanneer u met pensioen gaat, maken pensioen vaak tot een lastig onderwerp. Voor veel mensen lijkt pensioen nog ver weg, voor anderen komt het steeds dichterbij. Het is hoe dan ook belangrijk om u te verdiepen in uw pensioen. Speciaal voor de medewerkers in uw organisatie biedt OHM daarom, in samenwerking met het ABP, deze vorm van dienstverlening (gratis) aan, waarmee uw medewerkers zich kunnen laten informeren over (pre)pensioen en andere zaken rondom het pensioen. Graag informeren wij u hoe deze dienstverlening eruit ziet en hoe uw medewerkers er gebruik van kunnen maken. Uw medewerkers attenderen op dit bericht wordt dan ook zeer op prijs gesteld.

Voor COVID-19 konden de medewerkers van aangesloten besturen bij OHM al gebruikmaken van de diensten van het ABP. Het ABP hield op kantoor van OHM haar spreekuur en medewerkers konden hier, via inschrijving, gebruik van maken om zich te laten informeren over (pre)pensioen en andere zaken rondom het pensioen. Deze service wordt nu weer hervat, alleen in iets andere vorm.

4-stappen-traject

Het ABP heeft voor geïnteresseerde medewerkers een 4-stappen-traject opgesteld die wij hieronder toelichten.

Stap 1: Voorbereiding

De medewerker kan gebruik maken van ‘Mijn ABP’ of ‘Mijn pensioenoverzicht’. Op beide websites krijgt de medewerker goed inzicht in de mogelijkheden met betrekking tot het (pre)pensioen.

Stap 2: Contact met het ABP

Nadat de medewerker zich heeft voorbereid via stap 1, kan de medewerker bij vragen of een berekening, telefonisch, per mail of chat contact opnemen met het klantcontactcenter van ABP.

Stap 3: Informatiesessies

In samenwerking met het ABP organiseert OHM op onderstaande data voorlichtingssessies. Deze sessies worden online gehouden met een groepsgrootte van 10-15 personen, duur ca. 1,5 uur.

Data:

  • N.t.b.

Stap 4: Persoonlijk gesprek met specialist

Is de situatie van de werknemer complexer van aard of heeft u als werkgever een belang dat de medewerker goed inzicht in de pensioensituatie krijgt zoals bij arbeidsongeschiktheid of een andere afscheidssituatie, is een gesprek met een pensioenvoorlichter mogelijk. Er kan met het klantcontactcenter van ABP (zie ook onder stap 2) contact worden gezocht of met de afdeling relatiebeheer werkgevers of tel 045-5796070.

Wij vertrouwen erop u hiermee weer te voorzien in een stuk aanvullende dienstverlening rondom uw personeelsbeleid. En vergeet niet om uw medewerkers over deze nieuwe dienstverlening te informeren!

Voor vragen kunt u contact opnemen met Nanne Groeneveld, n.groeneveld@ohm.nl of uw contactpersoon personele zaken bij OHM.

Voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of een offerte op maat.

085 - 066 53 00
info@ohm.nl

Naar contact